Ti ord jeg har lært i dag

Jeg leser en del på engelsk, og man lærer ganske mye ord av det. En del ord kan man skjønne ut fra sammenhengen i det man leser, eller så er det sjeldent så avgjørende for teksten at man må slå det opp der og da. Dette gjør jo at mitt passive ordforråd øker betraktelig ved å lese bøker og artikler på engelsk, men håper jo å øke mitt aktive ordforråd også. Jeg håper at en måte å få til det på er ved å notere seg ned ord, slå de opp, og kanskje høre på hvordan det uttales. Man får et mer bevisst forhold til ordet, og forhåpentligvis får jeg mulighet til å bruke det en gang. Har satt meg et mål på 100 ord som jeg skal gjøre dette på, og så får jeg se om det hjelper noe. En del ord er ord jeg tror jeg skjønner hva betyr, men noen få blir jeg overrasket over, så er litt gøy å se om ord betyr det jeg tror det skal bety eller om det endrer hele setningen. Anyway.

Tenkte jeg skulle dele ti av de ordene med dere, og kanskje det er noen flere enn meg som har lært et nytt ord i dag, gitt at engelsken deres er såpass at dere skjønner forklaringen som også er på engelsk.

Unsettling – Causing change (often unexpected) | Causing worry or anxiety

Chastise – To criticize someone severly

Predecessor – Someone who had a job or a position before someone else, or something that comes before another thing in time or in a series.

Eerie – Strange in a frightening and mysterious way

Unscathed – Without injuries or damage being caused

Denote – To represent something

Gait – A particular way of walking

Nuisance – Something or someone that annoys you or causes trouble for you

Compunction – A slight guilty feeling about something you have done or might do

Travesty – Something that fails to represent the values and qualities that it is intended to represent, in a way that is shocking or offensive

Så det er dagens ti ord. Nå skal jeg lese litt mer, men bare notere meg ord, og så kan jeg slå de opp en annen dag. Akkurat nå har jeg begynt på Harry Potter & The Goblet of Fire. Merker det er en stund siden jeg leste denne for husker lite av alle detaljene, men det gjør det ekstra gøy og spennende å lese, så jeg klager ikke!

God helg alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.