Fem ting om september

1. Spilte en sjakkturnering.
Mamma og jeg spilte turnering på Gardemoen. Var litt rart å være på Gardemoen uten å reise noe sted, men fikk testet noen spisesteder der, så neste gang jeg skal på tur så vet jeg hvor jeg kan spise. Turneringen gikk greit. Synes det er vanskelig å ha fokus på sjakk når man kommer rett fra jobb og det bare er en helg. På landsturnering så er man mer i sjakkbobla, og da spiller man forhåpentligvis bedre.

2. Var tante.
To av helgene var jeg med søsteren min og tantebarna mine. Er fint å ha muligheten til å besøke de oftere nå som vi bor litt nærmere hverandre.

3. #Ampersand2018
Prøvde meg på en månedsutfordring på instagram, så la ut bilde nesten hver dag i september med ulike temaord. Du kan se bildene på insta (istrand) eller se de på den andre bloggen min her. (<– Trykk på linken for å komme dit) Vil nok anbefale å se de på instagram for da får du litt mer tekst som gjør at du kanskje skjønner hvordan jeg har tolket temaordene.

4. Sjokoladesufflé.
Måtte jo prøve meg litt på kjøkkenet, og på månedens siste dag fikk jeg prøvd meg på sjokoladesufflé. Synes det gikk greit nok, selv om de ikke akkurat ble picture perfect.

5. Bøker.
Har klart å holde liv i bokhøsten så langt. Var en tur på det lokale biblioteket, fikk oppdatert lånekortet mitt og lånte meg to bøker. Den 17. tok jeg med mamma og pappa på boklansering for Sjakkgeniene: Historien om verdensmesterne, som er skrevet av Atle Grønn og Hans Olav Lahlum. For fremtidige lesere av boken, så anbefaler jeg å kikke litt på forordet og kanskje de finner navnet på en viss eier av denne bloggen. Eller det er ikke noe kanskje med det, du finner definitivt navnet mitt der. Jeg skal ikke si at jeg har bidratt veldig mye til boken, men var en gøy opplevelse å være en av betaleserne og gi tilbakemeldinger på manuset.

Bøkene jeg leste i september var:
♦ Snart sover du (Lisa Aisato)
Enda en av Lisas flotte illustrerte bøker. Ment for barn og med veldig lite tekst.
Leste meg gjennom denne på fem minutter mens jeg satt i barneavdelingen på biblioteket.

♦ Harry Potter and The Philosopher’s Stone (J.K. Rowling)
Den første boken i serien om Harry Potter. Skal komme meg gjennom hele serien denne høsten. Er altfor lenge siden jeg leste alle innenfor et relativt lite tidsrom.

♦ Isbjørngåten (Hans Olav Lahlum)
Den nyeste boken i serien om K2. Synes den skiller seg litt ut fra de tidligere bøkene, og helt ærlig så synes jeg ikke den var like bra som de før, men likevel en spennende lesing.

♦ Vide Verden – London (12 ulike forfattere)
En litt annerledes reisebok om en av mine favorittbyer. Det er folk som har litt ekstra kjennskap til et område som f.eks. mat eller kultur, som har skrevet litt om sine opplevelser innenfor dette området i London. Mange fine tips til ting å se, smake og gjøre i London pakket inn i mimring, anekdoter og historie. Er flere bøker i Vide Verden-serien om andre byer, og jeg vurderer å se om jeg finner flere på biblioteket.

♦ If I was your girl (Meredith Russo)
En ungdomsbok om ei jente som flytter til faren sin. Det folk der ikke vet er at hun pleide å være en gutt, og hun flyttet fra moren sin for folk i nærmiljøet angrep henne for å utgi seg som en jente. Så hun prøver å passe inn på dette nye stedet og være som ungdomsjenter flest, og som i alle bøker så skjer det ting og det er litt drama.

Og så er jeg nesten ferdig med Chamer of Secrets, men det får komme på oktoberlisten når jeg er helt ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.