Tracking down August

I går så jeg på noen av videoene til Karen Anna på Youtube, og hun har blant annet noen videoer hvor hun viser bullet journalen sin. Jeg har sett noen bullet journal bilder her og der, og det en noe som appellerer til meg. Sikkert på grunn av alle listene og de små tegningene folk har.

Da jeg så videoene i går, så ble jeg litt motivert til å faktisk ikke bare tenke på det, men gjøre det. Har ikke en bullet journal eller blank bok liggende, men hadde en med linjer. Litt alternativ, men så lenge det fungerer. Vi har jo kommet noen dager ut i august allerede, så har ikke vært så grundig og detaljert på alt. Tenkte august er et prøveprosjekt hvor jeg kommer litt inn i vanen, og så kan jeg utvide og være mer detaljert i september.

Har prøvd å ha et lite blomstertema på sidene om august. Etter forsiden har jeg en side med alle datoene nedover, og så kan jeg putte inn hva som skjer de ulike dagene. Bursdager, ting jeg skal på, ting som er verdt å merke seg. Med andre ord, en liten oversikt over denne måneden.

Etter det kommer en «Youtube og blogg»-side. Den blir nok mest aktuell etter hvert, og ikke denne måneden, men tenker jeg kan legge inn når jeg legger ut videoer og blogginnlegg. Kanskje jeg skriver ned ideer som jeg vil prøve å gjennomføre den måneden. Vi får se litt hva den siden utvikler seg til.

I Karen Anna sin bok hadde hun noen sider med litt plass for hver dag, hvor man kan skrive et par linjer om dagen eller ha en «To do-list». For august så har jeg i stedet bare tatt en side som jeg har kalt «minner», og hvis det skjer noe som er verdt å merke seg, så skriver jeg det der. For senere måneder, så tenker jeg at jeg har litt mer dag til dag.

Nest siste siden jeg har er en jeg har kalt «bøker og filmer». Der skal jeg skrive ned hvilke filmer jeg har sett og hvilke bøker jeg har lest. Hvis jeg ser noen serier i august, så kan det hende at jeg legger inn det også. Vil prøve å opprettholde lesingen min selv etter at ferien er over, så skal prøve å velge det over tv-serier, så har derfor ikke lagt det inn (enda).

Siste siden har jeg kombinert månedens mål og ‘habit tracker’. Har satt tre mål for resten av denne måneden:
1. Fortsette å lese bøker når ferien er over.
2. Holde liv i plantene mine.
3. Gå, gå og atter gå.

Når det gjelder å holde liv i plantene mine så er situasjonen nå to døde planter og fire levende planter. Til mitt forsvar, så var de to plantene døde før jeg satte det som mål, så de teller ikke.
Mål tre betyr gå over 10 000 skritt så mange dager som jeg klarer, og det noterer jeg meg ned med hjelp av ‘habit tracker. Der har jeg ulike vaner, og så registrerer jeg om jeg har gjort det eller ikke den dagen. For å opprettholde blomstertemaet har jeg brukt blader. Hvis jeg har klart å gjøre noe (eller noe jeg har klart å ikke gjøre), så fyller jeg inn bladet med farge.

Den første er da 10 000 skritt. Det har jeg klart både den 11. og den 12., så der er bladene farget. Den andre er å drikke 1,5 liter vann i løpet av dagen. Den tredje er å bruke tid på kreative og/eller egne prosjekter. Fjerde og foreløpig siste er å ikke penger den dagen. Har sett andre som har det som punkt, men som da ekskluderer mat. Jeg har tatt den med hovedsaklig for mat. Jeg har blitt for god til å stikke på matbutikken og kjøpe meg noe, i stedet for å bruke det jeg har i kjøleskapet, fryser eller matskap. Håper å bli litt mer bevisst på hva jeg har og ikke har. Men selvfølgelig inkluderer det hvis jeg bruker penger på noe annet også. Har valgt å ikke inkludere ting som jeg har avtalegiro på, typ faste utgifter. Kun valgfri pengebruk.

Så det var et langt innlegg om egentlig ingenting. Men hadde jeg hatt blogging på habit tracker hadde jeg nå hatt tre fargede blader, så må telle for noe. Og hvis du nå lurer på hvordan jeg klarte å få to blogginnlegg til å bli tre blader, så er det fordi jeg blogget på den andre bloggen på lørdag. Nå skal jeg ut og gå dagens ti tusen skritt. Håper mandagen deres er fin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.