sommer tjueatten

Nå er det siste helgen i sommerferien. Begynner ikke på jobb før til onsdag, men tenkte i dag var en fin dag til å sette en strek for sommeren tjueatten. Tenkte å oppsummere sommeren min med et innlegg her. Som vanlig blir det lister. Ser ut som hele dette året blir en lang liste.

Ti ting jeg har gjort?

× Hatt besøk av mamma, pappa, bestefar og Andreas. De hadde med bursdagsgave til meg, nemlig møbler til balkongen min ♥ Tre ting vi gjorde var timesvis med sjakk, en time med minigolf og en tur på Inspiria.

× Spilt Landsturnering i sjakk (NM), og det ble min beste turnering noen gang. Jeg kom på pallen i min klasse og kvalifiserer dermed til å spille en klasse høyere neste år. Det var kjempegøy, og jeg kommer til å glede meg over det i mange måneder til.

× Besøkt min søster og hennes familie i deres nye hus. To ganger. En gang for et kveldsbesøk og en gang for en helg. Fint å tilbringe tid med dem. Tre ting som skjedde der var organisering av bokhyller (♥), steking av sjokoladekake i vaffeljern og timesvis med å være supertante.

× Vært hjemmehjemme hos mamma og pappa. Late dager i hengekøya, spise sveler i hagen, og bare ha sommerferie.

× Hatt besøk av onkel, tante og søskenbarn for en overnatting. Fint å kunne vise frem hvor jeg bor, og vise de litt av området her.

× Gått Glommastien. 54 175 skritt og 39,27 kilometer. Det var både vondt og fint. Nå som alt det vonde er borte er det egentlig bare fint. Veldig fin løype og man får sett masse av området.

× Trekt en visdomstann. Det var egentlig bare vondt. Fikk medisiner på resept og lå rett ut i sofaen etterpå. På lang sikt er det jo greit å ha det gjort, men er aldri gøy.

× Hatt besøk av Mette i tre dager. Vi var i Glasshytta hvor jeg fikk blåse og forme min egen glasskule. Ble ikke helt en kule, men var veldig gøy å ha gjort det. Vi spilte minigolf. Var på kino. Hadde filmkveld hjemme. Rusla rundt i Gamlebyen og i byen. Skravla masse. Hadde det fint.

× Besøkt Anna (sammen med Mette) og sett deres nye hus (som ikke er nytt lenger), møtt babyen (som ikke er baby lenger) og blitt oppdatert på alt som har skjedd siden vi så hverandre sist i juni i fjor.

× Besøkt Tone i hennes nye leilighet (som ikke er ny lenger… Sånn er det når man flytter og begynner å jobbe. Rekker ikke å møte alle og se alle når man vil).

 

Ti Tretten bøker jeg har lest?
Jeg liker å lese, men blir lite lesing resten av året. Prøver derfor å gjøre en innsats om sommeren. Har alltid ambisjoner om å opprettholde lesingen utover høsten, men vi får se hva som skjer.

→ Jenta som ville redde bøkene (Klaus Hagerup og Lisa Aisato)
En veldig fin og lettlest bok, ment for barn. 

→ Harry Potter: The Wand Collection (Monique Peterson)
For ihuga Harry Potter-fans. 

→ Peter Pan (J.M. Barrie)
En klassiker, men ikke noe jeg kommer til å lese igjen med det første. 

→ 10 døve og hørselshemmede forteller (Helge Herland)
En bra og viktig bok. 

→ Hardyguttene og skatten i tårnet (Franklin W. Dixon)
Lettlest bok for ungdommer. Perfekt for late dager i hengekøya. 

→ De åtte bøkene i serien om K2 (Hans Olav Lahlum)
Spennende krim, hvor handlingen er satt noen tiår tilbake.

Én kommentar til “sommer tjueatten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.