A day of Harry Potter – Hogwarts & Hogsmeade (del 4)

Etter shoppingturen i Diagonallmenningen var det på tide å dra til Galtvort. Alle fikk en billett til Hogwarts Express, som går fra plattform ni og tre kvart til Galtvort.

IMG_5054

Da vi kom til Galtvort var det tid for valgsermonien. Vi hadde valgkrakk og valghatt, og folk ble sortert inn i de fire husene. For alle som har lest bøkene og/eller sett filmene så vet dere at etter valgsermonien så er det festbankett uten like. Vi begrenset oss litt, og hadde grillmat til middag, i form av pølser og hamburgere.

Da alle var mette var det tid for å jakte ned du-vet-hvem sine hemmeligheter. Rundt om i huset var det gjemt fire av hans malacruxer. Hvert hus tok tur på å lete de frem. Målet var å finne de på kortest mulig tid, og det var det Håsblås som klarte.

En slik «skattejakt» tar på, så da alle var ferdig dro vi til Three Broomsticks i Hogsmeade for å kjøpe oss litt kake og is.

IMG_5087 IMG_5089
For de som ikke er så kjent med Harry Potter, så er denne rosa kaken kjent fra den første filmen. Det er Gygrid som har bakt den til Harry som bursdagskake, da han kommer for å fortelle Harry at han er en trollmann.

Etter kakene var det tid for en tur til Honeydukes, som er godteributikken i Hogsmeade. Der fylte vi opp godteposene med det vi måtte ønske fra utvalget som var blant annet allsmaksbønner, sjokoladefrosker, fizzing whizzbees, sherbet lemon og litt gompegodteri.

IMG_5092

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.